Saturday

Terma dan Syarat

1. Setiap tempahan memerlukan pengesahan pembayaran daripada anda. Tempahan yang banyak sila sahkan 3 minggu sebelum sekurang-kurangnya.

2. Cash-on-delivery (COD) akan dicaj mengikut tempat penghantaran, namun jika tempahan banyak caj mungkin tidak dikenakan, sila berbincang dulu.

3. COD hanya untuk KL/Selangor sahaja, tempat lain akan diumumkan dalam blog jika kami kesana. Maaf, kami tidak pos buat masa ni.

4. Jika promosi FREE DELIVERY pada masa tu, sila maklum bahawa kami hanya akan menghantar di tempat yang mudah spt stesen minyak @ kedai yang berhampiran rumah anda. Penghantaran terus ke rumah dikenakan caj RM 3 (bergantung pada kesukaran ke rumah anda dari jalan utama). Bagi apartmen, kondo, flat atau pejabat (bangunan tinggi), kami hanya akan menghantar ke pintu utama (pondok pengawal sahaja), caj akan dikenakan jika diminta naik ke atas.

5. Kesemua barang yang dihantar dalam keadaan baik, anda dinasihatkan melihat barang semasa mengambilnya. Sebarang kerosakan selepas dihantar, tidak akan ditanggung.

6. Tiada pembatalan selepas deposit diterima, kerana wang deposit anda telah digunakan untuk membeli barangan. Sila pastikan tempahan anda betul-betul sebelum membuat pembayaran.

7. Sila pastikan saiz minimuffin sebelum membuat tempahan. Saiz minimuffin boleh anda lihat dalam blog di bahagian kiri.

8. Anda dinasihatkan membaca Cara Tempahan dan Soalan Lazim sebelum membuat tempahan bagi mengelakkan kekeliruan.

Sunday

Soalan Lazim

Sebelum anda emailkan kami sebarang pertanyaan, sila baca soalan-soalan lazim di bawah ini terlebih dahulu, jika soalan anda berlainan daripada di bawah ini, sila email kepada kami soalan anda itu :


1. Muffin ni besar ke kecik?

Ternyata nama pon minimuffin, mestilah saiznya kecil dan cute. Sila ke blog kami, di bahagian kiri blog terdapat maklumat saiz minimuffin.

2. Macam mane nak order ni?

Sahlah anda belum membaca cara tempahan di blog. Sila kembali ke blog dan lihat bahagian kiri untuk maklumat cara tempahan.

3. Saya nak order banyak ni, ade diskaun tak?

Banyak mane tu? sila email kami untuk diskaun. (jika betul-betul banyak la ye)

4. Saya bukanlah orang KL/Selangor, boleh pos tak?

Buat mase ni, kami tak pos sebarang produk. Maaf ye, takut nanti sampai kat pelanggan, tiada rupa lagi dah. :)

5. tahan lame tak ye?

Minimuffin kami tidak ditambah sebarang bahan pengawet (asid benzoik, sodium bonzoat, potassium sorbate etc), oleh itu hanya dapat bertahan 8-10 hari sahaja (bergantung cara simpan, jika terdedah mungkin lebih cepat, jika ditutup rapi mungkin lebih lama). Biasanya kami akan menghantar minimuffin ni 2-4 hari sebelum majlis anda untuk kesegarannye.

Bagi coklat pula, ia lebih tahan lame, berbulan-bulan, janji jangan jemur panas sudahlah, nanti cair la.